Leerlingen Toermalijn en Christophoor maken coronastripboek

Geplaatst op:

Ondanks dat corona roet in het eten gooide van het originele programma van KunstKabel-project Kunstlab+, hebben de betrokken organisaties toch een positieve draai kunnen geven aan de plannen. Met behulp van ThuisKunstPakketten konden leerlingen in de wijk zelf aan de slag en op school werkten leerlingen van OBS De Toermalijn en Daltonschool De Christophoor, aan een coronastrip. De tekeningen zijn nu gebundeld in een mooi vormgegeven boek.

Bij het maken van de strip kregen leerlingen instructies van de kunstdocenten via Zoom of als de maatregelen het toelieten, kwamen zij langs in de klas. In de strips komt mooi naar voren hoe de leerlingen de coronacrisis beleven en wat de situatie bij hen losmaakt.

De kinderen hebben het boek aangeboden aan de de plaatselijke bibliotheek (Slinge) en je kunt het lenen bij de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Verder is het opgenomen in het Rotterdams Stadsarchief en gaat het binnenkort naar het Strip-museum, de bibliotheek van Boijmans en de Nationale bibliotheek in Den Haag.

Geïnspireerd?

Wil je ook zo'n leuke samenwerking als deze starten? Onze consulenten denken graag met je mee over de mogelijkheden. Stuur ons een mail of geef ons een belletje.

Welkom op onze website!