Cultuur@CruyffCourts op Afrikaanderplein een groot succes!

Geplaatst op:

Van workshops fashion en rap tot muziek maken en dansen. Het programma dat leerlingen van klas 3GT1 van Vakcollege De Hef hebben samengesteld op het Cruyff Court op het Afrikaanderplein was een groot succes!

Voor het vak Kunst & Cultuur hebben de leerlingen hun eigen omgeving in kaart gebracht door in gesprek te gaan met bewoners, ondernemers, basisschoolleerlingen en creatieve aanjagers in de wijk. Aan de hand van het opgehaalde materiaal stelden ze een te gek programma samen voor Cultuur@CruyffCourts, een landelijk concept van Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland. Kinderen en jongeren krijgen daarbij de kans om te ontdekken wat ze leuk vinden en daarmee verder te gaan, al dan niet met financiële hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De activiteiten op het plein waren gratis toegankelijk voor iedereen in de buurt.

Verantwoordelijkheid
Door de jongeren van De Hef verantwoordelijkheid te geven over het programma komen ze te weten wat de wijk te bieden heeft, leren ze nadenken over wat verschillende doelgroepen nodig hebben en daar passend aanbod bij bedenken en regelen.

Verbinding
Dit project past perfect bij KCR omdat de verbinding tussen de school en de omgeving centraal staat, en de leerlingen zelf een prominente rol spelen. De impact van kunst en cultuur wordt nog groter als cultuuronderwijs niet binnen de muren van de school blijft. Daarom stimuleert KCR scholen om een koppeling te maken met de vrije tijd van leerlingen. Scholen verbinden met de juiste buitenschoolse partners is een van de doelen van KCR en tijdens dit project cureren de leerlingen zelf het programma.

Welkom op onze website!